500096 Brașov, Bulevardul 15 Noiembrie Nr. 46, Ap. 4
0268 412 415 ; 0733 970 743
office@doinahealthcare.ro

Despre noi

Istoric

Activitatea noastră a început în iulie 2009, sub forma unui cabinet individual de medicină de familie, CMIMF Dr. Doina Şuteu, prin preluarea praxisului CMIMF Dr. Rodica Mitişor. Treptat, numărul pacienţilor a crescut şi aceştia au solicitat şi furnizarea de servicii medicale suplimentare, pentru a răspunde nevoilor personale şi a facilita accesul la acestea. În februarie 2013, s-a luat decizia schimbării formei de organizare şi înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, Doina Healthcare SRL, care a început să furnizeze servicii de asistenţă medicală primară/medicină de familie în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov, începând cu 1 martie 2013. După renovări, amenajări şi dotări corespunzătoare, care au durat mai bine de şase luni, după încheierea de contracte cu specialişti din noi domenii medicale, s-a solicitat şi obţinut de la Autoritatea de Sănătate Publică Braşov autorizarea sanitară de funcţionare a Centrului Medical Dr. Doina Şuteu, cu activităţile descrise in secţiunea Servicii medicale a acestui site şi anume: Medicină de famile, Reabilitare vestibulară (tratament pentru vertij), Homeopatie clinică, Acupunctură, Masaj medical, Reflexoterapie şi Consultaţii şi tratamente la domiciliu, începând cu 4 noiembrie 2013. Este extrem de important de remarcat faptul că suntem singurul centru medical din judeţul Braşov, care se ocupă în mod special de tratamentul vertijului sub îndrumarea atentă a unui ORL-ist de prestigiu, fondator al Societăţii Române de Otoneurologie, Dr. Luigi Mărceanu, cu kinetoterapeut specializat în domeniu.

Amplasare

Centrul Medical Dr. Doina Şuteu funcţionează într-o clădire din cartierul Blumăna, pe Bulevardul 15 Noiembrie la numărul 46, peste drum de strada Grădinarilor, poate cel mai reprezentativ monument de arhitectură, care poate fi salvat pentru Art Nouveau în Braşov: Casa Karácson, construită în 1906.

În 2019, cu eforturi consistente, s-a reușit reabilitarea acoperișului clădirii, cu refacerea completă ca structură și învelitoare a celor două turnuri de pe fațadă și cu înlocuirea șarpantelor dinspre Nord și Vest. Este, sperăm, un prim pas către punerea în valoare a acestui important monument de arhitectură, care va continua cu refacerea fațadelor.

În prezent s-au demarat, sub auspiciile Ordinului Arhitecţilor din România, demersurile legate de întocmirea documentaţiei pentru clasarea şi înscrierea clădirii în Lista Monumentelor Istorice, ca monument de categoria B, de realizarea documentaţiei de restaurare şi, ulterior, de executarea lucrărilor de restaurare şi conservare a acestui monument de arhitectură.

Este evident faptul că arhitectura de patrimoniu nu reprezintă în vremurile de astăzi o prioritate, pentru guvernanţi şi diriguitori locali, deopotrivă. Cu atât mai puţin în România un monument aparţinând stilului 1900, susceptibil de a reprezenta o reverberaţie şi un fin exemplu de Art Nouveau, la marginea Transilvaniei, în plin centrul Braşovului. O clădire Art Nouveau floral, cu cu toate ingredientele dense ale acestui stil, fără a ajunge un melange kitsch.

Refacerea acestei clădiri, după toate regulile artei, ar însemna mai mult decât salvarea unei clădiri aflate într-o stare deplorabilă: ar putea fi semnalul că şi în Braşov sunt recunoscute, asumate şi conservate valori de patrimoniu reale, un exemplu de acest gen unic într-un oraş atât de bine reprezentat cândva sub raportul expresivităţii edificiilor sale.

Perspective

Avem în vedere extinderea activităţii prin cooptarea de medici din alte specialităţi medicale (în mod prioritar cardiologie, ecografie, oftalmologie, kinetoterapie/motricitate specială şi fizioterapie). În egală măsură dorim să facem, la sediul nostru, recoltare de sânge pentru efectuarea de analize de laborator în contract cu laboratoare mari din municipiul Braşov. O altă direcţie de dezvoltare este reprezentată de achizişionarea unui nou praxis de medicină de familie şi de înfiinţarea de noi sedii/puncte de lucru pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor, pentru a fi mai aproape de aceştia.

Personalul nostru

ro_RORomanian

Instrucțiuni privind programare la vaccinare Împotriva COVID 19 A populației la risc cuprinse în etapa a II-a a strategiei de vaccinare împotriva COVID 19 în România
Mai multe detalii aici.